Top
Hjem

Dagens vits

Footer

Løvtrærne om vinteren

Appen Treslag i Norge har beskrivelse av trærne i alle årstider, med en egen nøkkel for vinterknopper. Last den ned og test den selv!

Naturfagsenteret har den med på sin liste over nyttige læringsressurser. På naturfag.no kan du lese en omtale av appen, og se hvilke kompetansemål appen er et relevant hjelpemiddel for.

Appen er utviklet av Skogbrukets Kursinstitutt. Den er gratis og kan hentes fra App Store eller Google Play. Det kan ta litt tid å laste ned alle bildene, men når det er gjort, trenger du ikke tilgang til Internett. Lykke til!

 

 

 

 

 

 

 Tilbake

Footer
Konkurranse

KONKURRANSE!

Footer Footer

Spør om skog

Siste spørsmål:

Bartrær og lauvtrær

Hva er forskjelen mellom barnnåltre og tre med blader? Hilsen Edvard Bermingrud

Vis/skjul svaret...

Takk for spørsmålet ditt. Du lurer på hva som er forskjell mellom barnnåltre og tre med blader. For å være helt presis, så er det ingen forskjell, siden et bartre også er et tre med blader. Barnålene er med andre ord blader de også. Forskjellen mellom bartrær og lauvtrær, er at de er tilpasset ulike leveområder. Lauvtrær trives i varmere strøk, mens bartrærne hører hjemme i kaldere strøk. Om vinteren er det flere ting som blir mangelvare for trærne, som vann, varme og sol. Nåleformen bidrar til at bladene fordamper mindre vann, dermed sparer treet på det vannet det har.

 

Lauvtrærne i Norge har tilpasset seg vinteren ved å felle bladene, som så må vokse ut neste sommer. Ved at bartrærne derimot beholder bladene (nålene) sine, er de klare til å starte fotosyntesen med en gang sola varmer om våren!

 

Dersom du lurer på hva fotosyntesen er, kan du lese i Skogveven eller på Energiveven.

 

Vennlig hilsen

Anna Lena Albertsen


Det kan være lurt å se gjennom noen av spørsmålene og svarene før du sender inn ditt eget spørsmål.

Send inn ditt eget spørsmål:


Footer